ABOUT ME / REACH ME
bloglovin

Archive for September, 2012

sen sist?

Alltså åh, varför uppdaterar jag inte oftare för? Jag kan inte ens skylla på att det inte händer någonting roligt eller spännande här heller. För det gör det ju. Skyller på att jag är så himla trött på att bara kunna använda datorn när den står på golvet, annars laddar den inte. Just därför har jag tagit månadens lön från sommarvikariatet till att köpa en ny som kommer på bud imorgon förhoppningsvis. Kul!

Sedan sist har jag hunnit varit en gång till på sjukhuset, den här gången på mottagning, tagit en tripp till Stockholm och hängt på Metro, skaffat nya glasögon eftersom mina andra slutade fungera, bakat med min älskade assistent flera gånger, hittat alla saknade koppar till min gamla servis från gammelfarmor och tillochmed festat på kåren. Det har inte hänt ofta.

I veckan kommer jag ha tentahets så kanske kommer jag ha fullt upp med att plugga forskningsteori. Inte lika kul som det kanske låter..

fotboll + pizza

Trodde aldrig att jag skulle spendera en tisdagkväll med fotboll och pizza. Pizza kanske, men inte fotboll. Men det är precis vad jag har gjort. Allt blir lite roligare när man tippar.

Beställde pizzan med utkörning. Har inte träffat den här pizzabagaren på två år. Han kände igen mig direkt. Jag stamkund eller han med bra ansiktsminne?

Annars… Idag var jag på sjukhus för första gången som sjuksköterskeelev. Tvekar inte en stund på att jag valt rätt.

HEJ KOM OCH HJÄLP MIG

Igår var en bra dag. Det var varmt i  luften, åt sushi till lunch. Hittade ett Cervera i Karlshamn, vilket råkar vara en av mina favoritaffärer, fann tusen kronor i min byrålåda undangömda till shopping när suget smög på. Köpte mig ett par byxor, en varm tröja och en halsduk såhär när det snart är höst. Kom igång med studentidningen igen. Kort sagt: en mysig dag.

På kvällen slog dock sjukdomen till. Feber, snor, halsont och hej kom och hjälp mig. Så ynklig. Hänger kvar idag och det är tusan inte roligt att vara sjuk alltså. Men med ipren och bafucin funkar det mesta. Och med kycklingsoppa under täcket framför andra säsongen av Grey’s anatomy känns det helt okej ändå. Lyckades tillochmed samla kraft till att plugga!

mitt nya hem

Hej hej hej igen!

Det är så här jag bor nuförtiden. Helt supernöjd är jag ju inte än men det brukar ju ta ett tag att känna in sig i lägenheten.

Apropå utbildningen så känns det faktiskt som att jag har gjort rätt val, är så taggad nu. Har redan varit på både skolbiblioteket och stadsbiblioteket och lånat böcker, förutom de sjukt många jag redan köpt. Så nu är det bare att köra igång!

Idag har varit nyttodag: städat, tvättat, försökt plugga lite. Precis som en såndär söndag brukar vara.  Och helgen har varit sjukt kul. Älska Karlshamn.

husmor & köksassistent

Självklart ska ni få se mitt nya boende, som jag är mycket glad över. Men inte idag. Har bara lite småfix kvar. Så medan kameran laddar och jag städar upp kan ni få höra om min senaste investering istället, belöningen efter sommarens slit och för att jag nu har ett kök där den faktiskt får plats: min nya älskade köksassistent. Den är bäst. Idag provade jag att baka bullar med den och jag har på riktigt aldrig bakat men en så perfekt deg. Bullarna i sig blev helt okej, lite torra men det är mitt eget fel eftersom jag glömde pensla dom. Och hade i för lite smör.

Annars har jag varit riktig husmor idag; bakat bullar, lagt in gurka och styckat och malt kött. Fint! Annars är det öl på schemat ikväll, och imorgon kan jag börja kalla mig för sjuksköterskestudent. Spännande!