ABOUT ME / REACH ME
bloglovin

Archive for May, 2011

Kan det inte vara något av det vackraste ni sett?

dagga remix

Kan vara den bästa remix på Kids någonsin. Hur kan jag ha haft den här liggandes orörd på datorn ?

MGMT – Kids (Dagga Remix)

slutprojektet

Här är en liten film från projektarbetet vi arbetat med som Emma filmat. Det är alltså en slags vatteninstallation i ett egenbyggt rum med projiceringar på alla fyra väggar. Utan pengar och med ett glatt humör har vi lyckats skapa detta. Känslan var ju helt klart bättre i verkligheten såklart, men här får ni iallafall en liten hint om hur det var:

ett avsked

Lite såhär såg det ut på klassfesten i fredags som fortsatte mot krogen och avslutades dansandes (och lite sovandes) i mitt gamla studentrum. Mer bilder kommer på facebook när jag orkar sila. Känner stark separationsångest just nu, men den går väl över, den också.

.

Påväg hem. Hej ångest

Hej

Jag lever. Men utan ordentligt internet. Från I onsdags kväll bor jag på Emmas golv. Imorgon lämnar vi karlshamn, udda känsla. Puss

Tisdag. Idag kommer mamma, pappa och lilla hunden ner, längtar! Även om de faktiskt får stå ut med att det är lite skit i hörnen här, har verkligen inte tid att städa just nu. Har en telefon som väntar på mig på posten efter kl. 17. Ivrig tjej kan knappt tänka på annat just nu!

ibland går saker lite till överdrift

Idag inträffade Karlshamns första åskväder för iår, vaken tid. Det var inte alls särskilt långvarigt eller särskilt smärtsamt, men en tid från datorn och lite nytta fick jag iallafall. Själv tycker jag åskväder är väldigt fint just för att molnen är så fina och regnet är så hårt, kanske är det för att nästan det enda jag kan göra under åskväder är att sitta på en stol i köket och titta ut.

Saker jag INTE kan göra under åskväder (alla vet väl att jag är elfobiker vid det här laget):

*Hålla i någonting elektriskt, eller ha någonting elektriskt bredvid mig. – Datorn stänger jag av, kan inte ens ha den på batterikörning. Telefonen har jag på men den lägger jag på ett säkert ställe någon annanstans. Tycker själv att det var en bedrift av mig att laga mat idag.

*Gå på toa eller tvätta händerna. – Vilket oftast resulterar i att jag är sprängkissnödig när åskvädret är över och en äcklig smutsighetskänsla fastetsad på mig resten av dagen.

*Vistas utomhus. – Har minnen från när jag var liten då det började åska en gång vid havet i finland och några gånger när vi var och badade i en speciell sjö när jag var liten, och så en gång när vi hade husvagnen vid sjön kloten. Alla dom här minnerna minns jag så väl. Det var läskigt.

*Stå i närheten av ett eluttag. – Sedan pappa berättade om när han som liten brukade vara i en stuga bredvid ett kraftverk vid en sjö, och det brukade spruta eld ur eluttagen när det åskade, sedan dess tänker jag på det varje gång, även om det antagligen är tusen gånger mer säkrade uttag här.

Så, mesen har talat ut om sitt beteende vid åska med hopp om att kunna läsa det här, inse hur mesig jag är och förhoppningsvis ändra mitt beteende.

youre the one i follow way into the darkness where the sun is shining yellow

Nu tror jag fanimej att jag börjar komma någonstans med packningen, eller det känns iallafall så. Snart hittar man väl på en liten gömma till att rota runt i. För fyra år sedan hade jag inte flyttat en enda gång i hela mitt liv, och nu är jag inne på min femte flytt. Vid den första lät jag allvarligt talat någon annan sköta packningsbiten, nu ska jag packa ner en hel lägenhetssate nästan helt själv. Och jag har fortfarande inte riktigt någon organisation för vad man kan packa ner än, och vad som bör vänta.

Har annars haft en städa-köket-dag som jag avrundade så fint med finmiddag – potatisgratäng och citron-och honungsmarinerad kyckling. Smakade precis sådär bra som mammas! Det var så fruktansvärt gott att jag glömde bort att det var en sådan där maträtt man bör känna sig ensam och miserabel när man äter. Nej, det var faktiskt härligt att göra sig något fint till sig själv för en gångs skull.

vardag, kändis och skoltidning.

God kväll. Rätt länge sen jag skrev men har jobbat med projekt och packat flyttkartonger. Nästa vecka går flyttlasset och på söndan är jag out of here, känns både bra och dåligt. Annars lever jag rätt så ointressant som vanligt, diskar diskar & diskar, städar städar & städar, tvättar, sover och sådant där som bara är. Träffade på Helge Skoog mitt i skolan idag , skakade hand och fick en autograf. Härlig kille.  Och just ja, skoltidningen kom idag. Den kan ni intresserade läsa här (den här gången har varit med och layoutat den som vanligt och skrivit en artikel tillsammand med Emma). Mucho snyggare än förra gången. Puss på er.