ABOUT ME / REACH ME
bloglovin

Archive for February, 2011

udda är bäst

Älskar min köksvägg just nu. Den har gått från skitful till… så himla konstig. Och jag älskar det! och speciellt den där söta geten. Jag vill liksom bara nypa den i kinderna och gulla med den. Innan satt det en hel karta över väggen men den får jag inte upp igen efter att den har ramlat ner. Imorgon får jag finaste besöket av mamma och hunden, längtar!

för jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat

I onsdags fick jag blogglön. En hel mobil lyckades jag skrapa ihop den här gången. Eftersom min andra älskade vän verkar sjunga på sista versen så vill jag iallafall kunna bli nådd och kunna nå folk utan krångel. Om ett par månader kan jag förlänga mitt abonnemang, planerar en ny htc (the one and only nuförtiden), men till dess får en nokia duga. HAHAHAHA, vad sa ni nu då?

[Länk borttagen på begäran från företaget]

Som jag skrivit ett par gånger förut är att spela bingo på nätet ett av alla mina underbara intressen. Det är kul, spännande och chansen finns faktiskt att man vinner lite pengar (något man behöver som student). En ny sida som jag har hittat på är …. [Länk borttagen på begäran från företaget] en lättnavigerad bingosida som erbjuder just det: bingo. Det är skönt att sidan bara är inriktad på bingo och att innehållet inte har så stort fokus på sådana där andra småspel som man kan tendera att fastna på men som man ändå bara spelar bort pengarna på. De verkar också ha höga vinstsummor blandat med ”lagom” vinstummor, vilket känns bra.  De har också speciella erbjudanden varje veckodag, till exempel gratis spel på måndagskvällen (gratis är gött som det heter)! Ett till plus med sajten är att det faktiskt är billigt, så man förlorar inte så mycket på att börja spela bingo men har en chans till pengar. Klicka på spela bingo så kommer du dit.

 

– Är det någon som har problem med de borttagna länkarna i detta inlägg är man välkommen att maila mig.

Kakdags

Enklaste kakorna (som för den delen är väldigt goda också):

250 gram riven mandelmassa och ett ägg i en bunke. Tillsätt 100 gram grovt hackad choklad, vilket i mitt fall blev malen choklad eftersom jag var för lat och tog mixern istället (men choklad som choklad tänker jag och förespråkar metoden iallafall). Sedan 10-12 minuter i 175 grader. Svalnar på galler. Egentligen ska man ha apelsinskal i också, men kände mig för lat för att börja riva apelsin idag.

ett stycke ofärdig ko

angående

Jag ber om ursäkt för att det komma dyka upp reklaminlägg ibland. Men jag behöver också pengar, precis som ni.

båthen

För er som vill läsa vår studentidning vi har jobbat med som har tryckts i metro student här i Blekinge går den att läsa här: Länk

Själv har jag skrivit studenttipsen och intervjun med Martin Hällgren. Kan väl inte säga att jag är hundraprocent nöjd då vi hade så sjuk kort deadline. Till nästa nummer ska vi ändra layout och så, pepp!

gudomlig pastasås

Gjorde nyss en gudomlig ambitiös pastasås. Skållade och skalade tomater (eller, kom till halva innan jag gav upp. hade dom nog för lite i kokande vatten), och mixade det med lök. I med en fond du chef grönsaker. Mixade sedan persilja, olivolja, fetaost, röda linser och balsamico och hade det i den andra såsen. Sen rör man om lite, häller i lite smör och några broccolis, och låter det puttra med lite vatten i sisådär en kvart medan man kokar makaroner. Underbart, tycker ni ska prova!

mobilkamera

Min mobilkamera må vara en av de sämre, den innehåller en hel den fula bilder den där mobilen. Men attans att de där 2.1 megapixlarna har dokumenterat väldigt mycket minnen. Jag kan komma ihåg såå mycket bara av att kolla på bilderna. Bilderna sprider glädje. Varför tar man inte kort oftare?

1. Tvättomat en dag i Dijon. 2. Vindrickande i Paris. 3. Alldeles för mycket godsaker för tre pers. 4. sena nätter, efterfester.. förra våren då man var glad student. 5. Tältresningsprövning med Emmapett. Ja, ni ser ju. 6. Alla-tillbehör-beställning på max. 7. Mitt första studentrum. Det visade jag väl aldrig? Men så bodde jag i två och en halv månad i höstas. 8. Martin hade gjort pepparkaksdeg (fast det här var på en fest när jag hade fått för mig att jag också absolut skulle baka pepparkaksdeg). 9. Party 10. Tårtbakning med Pernilla!

Så mycket inte min dag

Efter att ha gått upp klockan fem på morgonen, väntat på första försenade tåget, stått upp klockan sju på morgonen på ett annat fullsatt försenat tåg, missat ett tåg och väntat alldeles för länge på en station och missat det sista tåget, skyndat till en buss och gjort sönder en resväska (fick jag med allt nu?) är jag tillbaka till min lägenhet i Karlshamn. Den såg lite värre ut än vad jag kom ihåg den och efter att jag gått runt och funderat ett tag på om det varit inbrott insåg jag att ALLT jag hade på väggen hade åkt ner i golvet. Måste varit förra veckans storm som jag som tur var missade. Blev sugen på en kyckling och slängde in en megaklubba i ugnen. Insåg att den behövde mycket mer gräddning när tillagninstiden var slut och lät den vara kvar en halvtimme extra. Den blev SUPERGOD, tills dess att jag råkade hugga till en blodåder och blodet bara sprutade ner hela kycklingen. Slängde i mig mikropannkakor och gick och handlade. NU ÄNTLIGEN: fil till kvällsmat och lite webb-tv. Sen sover jag försatan bort den här dagen och förbereder mig för skola imorgon.